Vizito faqen
Sondazh

A mendoni se shqiptarët në Maqedoni me të vërtetë janë shtetëformues?

Kulturë
image

Nëpërmjet artit me 13 shfaqje që të ndihmohet Shkëlqim Zimberi

Pas shumë qyteteve të ndryshme nëpër Zvicër, ata dje, në vend se të pushojnë, apo t’ia kushtojnë familjes një ditë pushimi, me stres e me...
image

Shoqata ,,Tradita” nga Tetova i përkujtoi Nolin, Gurakuqin dhe Konicën

Shoqata për kulturë dhe art ,,Tradita”, më 27 mars 2015, organizoi Akademinë përkujtimore kushtuar kolosëve të kombit: Fan Noli, Luigj Gurakuqi dhe Faik Konica. Akademia u...
image

Atëherë kur kultura bashkon popujt me kulturën dhe me gjuhën e tyre

U mbajt Festivali Kulturor i Gjuhëve të Huaja në Cyrih Pas pesë vjetëve, prej kur mbahet ky festival në Cyrih, sivjet të pranishëm ishin edhe bashkëkombësit...
GRAFORIZËM

Prostitucioni politik në Maqedoni s'mund të ndalet, sepse njerëzve gjithnjë e më pak ju pengon! F.H.

Nga shkrimi nuk jetohet, vetëm në raste kur dikujt i shkruani për para (lekë)! F.H.

Shkrimtarët janë të pavdekshëm, nëse janë të kujdesshëm cfarë shkruajnë! (F.H.)

Patriotizmi, 'a la shqiptarçe'! Një herë e merr pushtetin, më pastaj kultivon 'dashurinë e madhë patologjike' ndaj shtetit! (F.H.)